ce spune masina ta despre tine

Ce spune masina ta despre tine

Alegerea mașinii nu este întâmplătoare. Oamenii obișnuiesc să facă alegeri în fie în funcție de nevoile pe care le au în momentul respectiv, fie pentru a-și satisface un anumit nivel de autorealizare. Să vedem în continuare ce spune caroseria mașinii tale despre tine și care sunt principalele categorii în care se clasifică autoturismele.

Află ce spune masina ta despre tine!

Berlină

De regulă, mașinile tip sedan sunt cele mai numeroase. Proprietarul unui astfel de autoturism este o persoană calculată, echilibrată, care se bucură din plin de avantajele oferite de acest model. Portbagajul spațios, cele 5 locuri și motorizările convenabile, fac din masina berlină o adevărată investiție.

Break

Caroseria break reprezintă un hibrid între caroseria berlină și caroseria hatchback. Proprietarul unei mașini model break este de regulă o persoană al cărui spirit practic primează în fața simțului estetic și care pune un accent deosebit pe utilitatea lucrurilor.

Cabrio

Fie că au plafon rigid sau flexibil, decapotabilele au fost întotdeauna preferate de persoanele cu spirit tânăr. De obicei proprietarii acestor automobile au o personalitate histrionică și își doresc întotdeauna să fie în centrul atenției, însă nu este o regulă. Există foarte mulți deținători de autoturisme cabrio care și-au achiziționat aceste mașini datorită pasiunii pentru acest model.

Coupe

Proprietarii acestui gen de masina sunt recunoscuți pentru stilul de condus agresiv pe care îl au în trafic. Aspectul sport al mașinii, împreună cu numărul satisfăcător de cai putere, îi fac deseori să confunde șoseaua cu pista de raliu.

Hatchback

În ultimul timp mașinile hatchback au devenit din ce în ce mai numeroase. Unul din marile avantaje al acestor autoturisme este raportul dintre dimensiunea redusă și interiorul spațios. Propriatarii sunt de obicei persoane dinamice, ce provin din mediul urban și care apreciază beneficiile aduse de o astfel de caroserie.

Monovolum

Atent din fire, cumpătat și familist convins. Cam așa am descrie un proprietar de monovolum.  Acest tip de masina are de obicei 7 locuri și este recunoscută pentru fiabilitate, pentru siguranță și bineînțeles pentru spațiu.

Off-road

Proprietarul unui autoturism de teren are adrenalina în sânge indiferent de vârstă. Adepți ai ieșirilor în natură și ai sporturilor extreme, ar renunța în orice moment la o banală cină la cabană în favoarea unei ieșiri cu prietenii pe culmile munților.

Pick Up

Din nou, ca și în cazul caroseriei break, spiritul practic al proprietarilor va prima în fața celui estetic. Camionetele sunt mașini extraordinar de utile persoanelor care transportă mereu obiecte voluminoase sau locuiesc într-o zonă greu accesibilă. În Europa cererea pentru aceste mașini este destul de mică, spre deosebire de America,  unde oamenii au un interes crescut pentru acest tip de caroserie.

Van / Minibus

Mașinile van și minibus fac parte din categoria mașinilor utilitare. Acestea sunt folosite cu precădere pentru transportul mărfurilor și pentru transportul de persoane. Majoritatea șoferlor care dețin un astfel de model sunt oameni pentru care masina reprezintă o sursă de venit.

Masina de epocă

Proprietarii masinilor de epocă sunt persoane care pun accent pe valorile trecutului și care acordă o atenție deosebită obiectelor pe care le dețin. Aceștia fie au moștenit masina și au făcut o pasiune din a o îngriji, fie sunt oameni înstăriți pentru care colecționarea de automobile vechi reprezintă un hobby.

Pentru a afla mai multe despre acest subiect, te invităm să citești și articolul nostru din luna septembrie, Ce spune culoarea autoturismului despre tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *