fenomenul de furt auto

Cum să previi fenomenul de furt auto

Fenomenul de furt auto se clasifică în două mari categorii: furtul autoturismelor și furtul obiectelor din interiorul ori exteriorul acestora. Am decis să începem anul 2015 cu acest articol deoarece această perioadă a anului este una în care hoții acționează cu precădere, fapt pentru care e bine să știți câteva metode cu ajutorul cărora vă puteți proteja bunurile personale.

Furt auto – autoturisme

În prima parte vom expune câteva metode prin care puteți preveni furtul autoturismului. Prima dintre acestea este să alegeți cu mare atenție locul în care vă parcați mașina, mai ales dacă sunteți în locuri pe care nu le cunoașteți. Evitați locurile întunecoase, ferite de lume ori abandonate. Cel mai bine este să vă parcați autoturismul cât mai aproape de benzinării, supermarketuri, moteluri și-așa mai departe, deoarece aceste clădiri sunt supravegheate video și veți descuraja persoanele care încearcă să se apropie de mașina dumneavoastră.

Un alt sfat pe care vi-l putem oferi este să vă achiziționați un antifurt pentru volan. Odată instalat pe volanul automobilului, acesta devine de neclintit pentru oricine nu are cheie. Prețului unui astfel de dispozitiv este de aproximativ 50 de lei și se găsește cu ușurință în orice hypermarket ori benzinărie.

Furt auto – obiecte din interiorul ori exteriorul autoturismelor

Primul pas pentru a evita furtul obiectelor din interiorul autoturismului dumneavoastră este să nu le expuneți ostentativ atunci când sunteți plecat. Nu lăsați la vedere genți, rucsace de laptop, portofele, tablete, telefoane sau orice altceva ce ar putea atrage atenția unui potențial infractor.  Ascundeți toate aceste lucruri în torpedou sau în portbagaj.

Un alt sfat pe care vi-l putem oferi este să vă asigurați că sistemul dumneavoastră de securitate auto este perfect funcțional. Pentru a realiza acest lucru, tot ce trebuie să faceți este să încuiați mașina și să încercați sa forțați portierele ori să loviți cu piciorul în cauciucuri. De asemenea puteți adăuga autoturismului dumneavoastră accesorii opționale, cum ar fi un dispozitiv de urmărire GPS ori senzori de mișcare în interior.

Nu părăsiți niciodată mașina cu cheia în contact

Ultimul sfat valabil pentru ambele categorii de furt auto este să nu părăsiți niciodată mașina cu cheia în contact. Chiar dacă vă duceți până la magazin ori deschideți porțile de la garaj, luați cu dumneavoastră cheia și încuiați automobilul. Un număr tot mai mare de furturi auto au loc din cauza faptului că mulți șoferi își lasă nesupravegheat autoturismului, iar cheia o lasă înăuntru.

Acestea au fost primele sfaturi pe 2015 oferite de magazinul de anvelope Ityres, mulțumim tuturor celor ce ne urmăresc activitatea, vă urăm un an nou cât mai bun. Pentru cei care nu au apucat încă să își cumpere anvelope de iarnă, e bine de știut că magazinul nostru încă are reduceri de până la 10%.

De asemenea, vă invităm să citiți și articolul nostru din luna decembrie, tot ce trebuie să știi despre condusul pe zăpadă, unde veți găsi sfaturi excelente despre cum să manevrați cu ușurință autoturismul în această perioadă a anului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *