pregatire automobil

Trucuri pregatire automobil pentru primavara

Dacă până acum ai crezut că un automobil trebuie pregătit doar înainte de iarnă, ei bine, află că acesta trebuie pregătit înainte de fiecare anotimp. Cum primăvara ne bate la ușă, astăzi ne vom axa pe cum anume pregătim un automobil pentru primavara.

Pentru început, să vedem în ce anume constă curățenia de primavara pentru un automobil.

Curățenia de primăvară

În această perioadă a anului, spălătoriile auto au diferite pachete promoționale care includ printre altele și curățarea chimică a unui automobil. Sfatul nostru este să optați pentru un asemenea pachet, dar să nu vă curățați mașina și la motor deoarece acest lucru poate cauza multe probleme. Dacă timpul este de partea ta, iar curățarea autoturismului reprezintă o plăcere pentru tine, ai putea chiar tu să faci curățenia de primavara.

Cumpără soluții de curățat și alte accesorii care te pot ajuta, apoi informează-te asupra diferitelor metode de curățare și treci la treabă. Cu puțin efort îți poți pregăti propriul automobil pentru primavara în mai puțin de 6 ore. Un astfel de articol de informare am scris și noi luna trecută și poate fi citit aici, iar în el am vorbit despre cum anume se întreține o tapițerie auto din piele.

Depozitare cauciucuri de iarnă

Următoarea etapă constă în schimbarea cauciucurilor de iarnă cu cele de vară și depozitarea lor în condiții adecvate, până la următoarea iarnă. Pentru a îndeplini această sarcină poți achiziționa un set de huse pentru cauciucuri sau un suport pentru depozitarea pneurilor. Ambele oferă  o oarecare protecție împotriva degradării timpurie a anvelopelor.

Schimbarea uleiului și a filtrelor unui automobil

Din cauza condițiilor climaterice, automobilul este foarte solicitat în perioada iernii, așa că primavara reprezintă anotimpul ideal pentru a face schimbul de ulei și filtre. Schimbarea uleiului reprezintă una dintre cele mai importante operațiuni de întreținere a autovehiculelor și trebuie făcut obligatoriu o dată pe an sau la fiecare 15.000 km parcurși, în conformitate cu recomandările producătorului de automobil sau în funcție de regimul de utilizare.

Alte trucuri pregatire automobil primăvara:

  • Verifică bujiile după fiecare iarnă, deoarece acestea pot ceda din cauză că au fost prea solicitate.
  • Înainte de venirea primăverii verifică dacă instalația de aer condiționat funcționează în parametrii optimi. În cazul în care aceasta prezintă defecțiuni, fă o vizită la service sau la reprezentanță.
  • Verifică mașina de zgârieturi, deoarece zăpada întărită și gheața pot provoca caroseriei zgârieturi fine. Dacă este cazul aplică automobilului tău un strat de polish sau unul de ceară.
  • Schimbă accesoriile de iarnă cu cele de vară. Acum este momentul perfect ca parasolarul să ocupe spațiul racletei și al periei.

Spre deosebire de pregătirea unui automobil pentru iarnă, pregătirea pentru primavara este mai puțin importantă și mai puțin costisitoare, întrucât nu există aspecte legislative de care să țineți cont. Informațiile v-au fost puse la dispoziție de magazinul de anvelope Ityres. Nu uita să te uiți peste noile modele de anvelope de vară.

Sursă foto: arhiva proprie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *